Personvernerklæring

Personvernerklæring for ReiseVenn

Vi i ReiseVenn respekterer ditt privatliv, og tar datasikkerhet på alvor for dere som brukere av vår tjeneste. Denne erklæringen er utstedt samsvar med EUs personvernforordning (2016/679) av 27. april 2016 (General Data Protection Regulation, GDPR). Den forklarer når og hvorfor vi samler inn personopplysninger, hvordan vi bruker dem, under hvilke omstendigheter vi kan videreformidle dem til andre, og hvordan vi ivaretar opplysningenes sikkerhet.

Hvem er ReiseVenn

ReiseVenn er et sosialt nettverk som gir registrerte brukere muligheten til å kommunisere med andre som skal ut å reise og søker noen å reise sammen med. Vi gjør det mulig å etablere en inkluderende og sikker brukeropplevelse i kontakt med andre registrerte medlemmer.

Hvilke personopplysninger vi lagrer og hvorfor

• Når du registrerer en profil med brukernavn og passord på våre websider, behandler ReiseVenn, som dataansvarlig, personopplysningene dine som f.eks. navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, informasjonskapsler og IP-adresse samt handlinger utført på websidene.

• Når vi får tilbakemeldinger, kommentarer og spørsmål fra deg via korrespondanse, telefon, sosiale medier eller kontaktskjema på websidene våre. • Når vi samler inn personopplysninger fra andre legitime kilder, som offentlige kilder eller sosiale nettverk. Vi bruker bare disse dataene hvis du har gitt disse kildene samtykke til at de kan dele personopplysningene dine med andre.

• Vi samler kun inn personopplysninger hvis de anses å være av berettiget interesse, og hvis de ikke er i strid med dine personverninteresser. Før dataene samles inn, foretar vi en vurdering for å forsikre oss om at det er etablert en gjensidig interesse mellom deg og ReiseVenn.

• Vi bruker personopplysninger i hovedsak for å yte en servicetjeneste overfor våre registrerte medlemmer. Dette inkluderer også å samle inn opplysninger om leverandører og partnere som er relevante for bruken av websidene.

Opplysninger du legger ut i din profil

Du bør kun oppgi personopplysninger som er relevante i fht formålet med ReiseVenn. Personlige opplysninger som potensielt kan identifisere deg (navn, adresse, telefonnummer og epostadresse) er ikke tilgjengelig for andre medlemmer. Du bør derfor være oppmerksom på at du ikke bør skrive opplysninger som kan identifisere deg i andre felter enn de som er ment for dette.

Du kan videre ikke skrive inn eller laste opp sensitive personopplysninger, som f.eks. vedrører religion, rase, politiske forhold, fagforeningsforhold, seksuell orientering eller helseopplysninger på ReiseVenn. Denne typen opplysninger har vi nemlig ikke lov til å registrere, og hvis vi blir kjent med at de er registrert, vil vi fjerne dem.
Opplysninger om kjønn og fødselsdato brukes kun til statistiske formål, og i forbindelse med søk etter matchende reisepartner. ReiseVenn samler ikke inn og behandler ikke spesielle kategorier med personopplysninger, som unike identifikatorer og sensitive personopplysninger.

Kommentarer og dialog mellom medlemmer

Registrerte medlemmer kan søke i reiseønsker på andres profil, samt søke på alder og annet som er relevant for formålet med websiden. Dialog mellom medlemmer foregår via e-post, og andre tilgjengelige kommunikasjonsmuligheter når man har logget seg inn på sin egen profil. ReiseVenn står ikke ansvarlig for opplysninger som du selv velger å utveksle i slike tilfeller.

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Når laster opp bilder eller videoer, legger ut innlegg eller kommentarer osv. på ReiseVenn, kan informasjonen leses av de som du har gitt tilgang til slik informasjon via din profil, og dermed brukes til formål som ReiseVenn ikke har kontroll over. ReiseVenn har således ikke noe ansvar for informasjon du selv legger ut for andre.

Kontaktskjemaer

Henvendelser via kontaktskjemaet på websiden lagres i vår database på en sikker måte. Ingen andre enn du selv eller admin i ReiseVenn vil ha tilgang til disse opplysningene.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn informasjon mens du navigerer på våre websider. Dette omfatter nettlesertype og språk, IP-adresse og handlingene du utfører. Informasjonen brukes til å få websidene til å fungere mer effektivt, samt gi oss forretnings- og markedsføringsinformasjon. Vi samler også inn informasjon om operativsystem, refererende side, banen gjennom webområdet, ISP-domene osv. Formålet er å forstå hvordan besøkende bruker et webområde. Informasjonskapsler og lignende teknologi hjelper oss til å skreddersy webområdet etter dine personlige behov, samt til å oppdage og forebygge sikkerhetstrusler og misbruk. Hvis informasjonskapsler brukes alene, vil de ikke identifisere deg personlig.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Vi kan bruke opplysningene dine til følgende formål

• Gi deg tilgang til din brukerprofil på våre websider.

• Sende deg informasjon om våre produkter og tjenester.

• Kontakte deg for å utføre undersøkelser om hva du mener om produktene og tjenestene våre.

• Sende deg informasjon om arrangementer du har meldt deg på, for eksempel om innhold og møtested.

• Svare på et kontaktskjema eller andre skjemaer du har fylt ut på ReiseVenns websider.

• Følge opp innkommende forespørsler (support, e-post, chat eller telefonsamtaler).

• Sende deg markedsføringskommunikasjon som du har bedt om. Dette kan omfatte informasjon om produkter og tjenester, arrangementer, aktiviteter og assosierte partneres produkter og tjenester. Denne kommunikasjonen krever at du samtykker til å motta den.

• Varsle deg om avbrudd i tjenestene våre (systemmeldinger).

• Vi kan med ditt samtykke sende relevante opplysninger videre til tredjeparts tjenesteleverandører som jobber på våre vegne. Det kan f.eks. være leverandører av reiserelaterte tjenester som flyselskaper, reisearrangører og andre som har som skal levere tjenester til deg på våre vegne.

• Vi offentliggjør personopplysninger dersom det er pålagt ved lov, eller dersom vi som selskap med rimelighet mener at denne offentliggjøringen er nødvendig for å beskytte selskapets rettigheter og/eller for å overholde krav i forbindelse med en rettssak eller rettskjennelse. Vi vil imidlertid gjøre det vi kan for å sikre at personvernrettighetene fortsatt beskyttes.

• Vi verken deler, selger, leier eller utveksler opplysningene dine med tredjeparter uten ditt samtykke, med unntak av det som er beskrevet.

Bruk av underleverandører (databehandlere og underdatabehandlere)

Vi kan bruke underleverandører til å behandle personopplysninger på våre vegne. I så fall har vi ansvar for å påse at de forplikter seg til å følge denne personvernerklæringen og gjeldende personvernlovgivning ved å signere en databehandlingsavtale. Hvis underleverandøren behandler personopplysninger utenfor EU/EØS-området, må slik behandling være i samsvar med rammeverket EU-US Privacy Shield, EUs standardkontraktsvilkår for overføring til tredjeland eller et annet spesifikt fastsatt rettslig grunnlag for overføringen av personopplysninger til et tredjeland.

Hvis vi inngår avtale med en ny underleverandør eller bytter ut en underleverandør som er knyttet til tjenesten vår, vil brukerne bli varslet i tråd med tjenestevilkårene. En katalog med godkjente underdatabehandlere er en del av databehandlingsavtalen som er tilgjengelig i personvernsenteret.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

• Vi behandler personopplysningene dine i systemet vårt så lenge vi har et konkret, saklig formål med dette. Personopplysninger vil lagres så lenge du selv ikke har gitt oss beskjed om å slette disse, eller du selv aktivt har slettet din profil. Samtidig vil vi overholde lovfestede krav til lagring under gjeldende lovgivning.

• Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

• Det kan samles inn og lagres anonymiserte data om bruk av ReiseVenns tjenester. Dette skjer utelukkende til statistiske formål og for å forbedre tjenestene våre. Disse anonymiserte dataene kan ikke føres tilbake til deg.

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Vi forbeholder oss retten til å fjerne opplysningene dine i tilfelle misbruk eller bruk til uønskede og/eller kriminelle formål.

Du kan ha full tillit til at vi beskytter personopplysningene dine. Målet vårt er å tilby deg som bruker en tjeneste som er sikker og uten risiko. Vi gjør vårt ytterste for å opprettholde en streng og høy grad av datasikkerhet. Personopplysningene oppbevares i overensstemmelse med gjeldende retningslinjer for personvern.

Vi bruker forskjellige metoder, slik som kryptering (SSL), brannmurer, programvare som registrerer illegal inntrenging i systemet samt manuelle sikkerhetsprosedyrer som medvirker til å beskytte dine personlige opplysningers nøyaktighet og sikkerhet samt til å forhindre ikke-autorisert adgang eller feilaktig bruk av tredjepart.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

• Du har rett til å få opplyst hvilke personopplysninger vi har om deg, og til å be om en eksportfil av disse opplysningene. Dette omfatter all data du har gitt oss.

• Du kan når som helst å oppdatere din egen brukerprofil ved å logge inn ved hjelp av brukernavn og passord, og velge «Rediger profil». Hvis det viser seg at registrerte personopplysninger er uriktige eller villedende, har du rett til å be oss rette eller slette disse opplysningene.

• Du kan når som helst slette hele brukerprofilen din, ved å logge inn på din side. Du kan også be om sletting ved å henvende deg til support@reisevenn.no. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker. Merk at du fortsatt kan motta systemmeldinger og varslinger om kontoaktivitetene dine fra ReiseVenn.

Hvis du trenger hjelp, kan du sende oss en henvendelse på support@reisevenn.no.

Endringer i denne personvernerklæringen

ReiseVenn forbeholder seg retten til når som helst å endre denne personvernerklæringen. Den gjeldende versjonen vil alltid være tilgjengelige på websidene våre. Vi oppfordrer deg til å sjekke personvernerklæringen fra tid til annen for å forsikre deg om at du er fornøyd med eventuelle endringer. Hvis vi gjør endringer som endrer personvernpraksisen betydelig varsler vi deg på e-post eller ved å legge ut en melding på websidene våre før endringen trer i kraft.

Klageveiledning

Har du spørsmål eller kommentarer til det ovenstående, eller har du klager, kan du kontakte oss på support@reisevenn.no, eller på telefon 91169930.
Hvis du er misfornøyd med vår behandling, har du rett til å henvende deg direkte til de nasjonale tilsynsmyndighetene for å få en avgjørelse. Tilsynsmyndighetene kan kontaktes på Datatilsynet, www.datatilsynet.no.

Kontaktinformasjon og dataansvarlig

Selskapets kontor ligger i Tønsberg, Norge. Hovedkontorets registrerte kontoradresse er Greinveien 37 A, 3124 Tønsberg, Norge. ReiseVenn v/Freeborn AS er dataansvarlig, og selskapets databeskyttelsesansvarlige kan kontaktes på e-post: support@reisevenn.no.

Kontakt oss

Ta kontakt her om du lurer på noe. Vi kommer tilbake til deg så snart vi kan!

Sending

Utviklet av Freeborn Design 2017 © ReiseVenn

Utiverden
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account